Mitt i Åre

Eventkalender 2019

Eventkalender 2019

Här visas alla event i Åre för 2019/20

Vinter 2019/20

 

Åre Skidtestar helg 2019

13-15 December

Äntligen drar vintern igång på riktigt och Åre bjuder alla skid- och snowboardälskande på en skön mix av skidåkning, produkttest och självklart en massa nöje!

Jul i Åre

21-28 December

Jul i Åre är skidåkning, ledig tid och massor med mys med de betyder mest för dig. Njut av god mat, nypistade backar och en härlig julstämning på Åre torg. Här kan du läsa mer om allt som händer i Åre under julveckan.

Nyår i Åre

28/12-4/1

Nyår i Åre är en klassiker. Hela byn fylls av förväntansfulla skidåkare som vill fira in det nya året med skidåkning, god mat och ledig tid. Oavsett om ni firar in tolvslaget i långkalsonger i er stuga eller på en av Åres toppkrogar så kommer ni ha en toppensemester. Läs mer om vad som händer i Åre under nyårsveckan här.

Åre Gastronomy week

2-9 Februari

Äntligen är Gastronomy Week tillbaka vecka 6 efter förra årets tillfälliga flytt till vecka 12. God mat, pop-up restaurang med stjärnkockar, ölbryggerier och helt enkelt Åres godaste vecka. Kombinationen skidåkning och god mat och dryck är ett vinnande koncept, här kan du läsa mer om vad som händer under veckan.

Sportlovs veckor  v.7-10

Det händer mycket roligt för båda stora och små under veckorna 7-10.

Barn afterski, Valles värld, Björnlandet,kälkåkning och mycket andra roliga event under dessa veckor. Mer info på Åre Sweden

 

Rix FM i fjällen 

 2-5 April 2020

After-ski, häftiga artister och fullt ös i byn.  Missa inte Rix FM i fjällen!

 

Skutskjutet

18 April 2020

Årets roligaste utförstävling för hela familjen! Det bästa av allt är att du kan vinna en helt ny Audi bara du tar dig ner för backen. Bilen lottas ut bland deltagarna och all har chans att vinna. Här kan du läsa mer och anmäla dig.

Åre Winter Finale

30/4-3/5 2020

Välkommen till en grym säsongsavslutning i Åre. Under en helg firar vi ut vintern med dunder och brak och firar in våren och sommaren. 

Sommar & Höst i Åre

 

Juni 2020

Eventsommaren i Åre 2020 inleds med St Olavsloppet.  En landsvägsstafett som pågår i 4 dagar längs den natursköna St Olavsleden från Trondheim och till slutmålet Östersund.

Loppet genomförs 2020 för 33.e gången och sträckan springs omvänd väg vartannat år.
Räkna med folkfest längs vägen när populära St Olavsloppet går av stapeln. Läs mer om eventet här: St. Olavsloppet

Åre Extreme Challenge

Juni 2020

Nordens första multisporttävling som har över 20 år på nacken.

Tävlingen går i Åres fantastiska omgivningar och består av paddling, fjällöpning och mountainbike.

Åre Bike Festival

 Juli 2020

Norra Europas största cykelfestival är tillbaka för åttonde gången.

Årets stora cykelvecka går av stapeln i början på Juli 2020. Fullspäckat program med massor med roliga programpunkter för både stora och små, nybörjare och experter.

För fullständigt program se http://arebikefestival.com/

Västgård Game Fair i Kall

Sista helgen i Juli 2020

Lantliv- och vildmarksmässa vid Åreskutan och Kallsjön.

Mässan lägger fokus på lant- och friluftsliv med fiske, jakt, motor, skog och jord och hund och häst. Självklart blir det  hund- och hästuppvisningar, Mini Game-fair för barnen, testa på-möjligheter, mat- och fikaupp-levelser. För mer info och fullständigt program se: http://vastgardgamefair.com/

Fjällmaraton

Slutet på Juli 2020

En hel vecka med fjällupplevelser i södra Årefjällen.

Fjällmaraton arrangerar byarna i Södra Årefjällen tillsammans med Vertex Fjällsportklubb en vecka fylld av fjällupplevelser med fokus på fjäll löpning. Det stora dragplåstret är KIA Fjällmaraton. Veckan i övrigt bjuder på flera löparevent, clinics, seminarier i Trillevallen, underhållning och mycket mer. Mer info, anmälan och fullständigt program för veckan: http://fjallmaraton.se/arefjallen/

Åre Golfvecka

Slutet på Juli 2020

Tävlingar under hela veckan på Åre Golfbana – en av fjällvärldens vackraste.

Tävlingsprogrammet för Åre Golfvecka fylls på allt eftersom, här hittar du programmet för veckan: http://aregolfklubb.com/tavlingskalender/

Åre Höstmarknad

Slutet på September 2020

Hela Åre fylls med utställare och besökare och det skapas en underbar atmosfär med många återseenden, nya möten och handel.

Programutbudet sträcker sig från morgon till kväll med mycket att ta del av och prova på. Åre Höstmarknad arrangeras i de centrala delarna av Åre by, med vissa arenor spridda till Duved, Åre Hembygdsgård m.m.