Mitt i Åre

Eventkalender 2020

Eventkalender 2020

Här visas alla event i Åre för 2020

2020 är tyvärr flera event inställda eller anpassade för att följa FHMs rekomendationer. Vänligen besök respektive events hemsida för uppdaterad information.

Sommar & Höst i Åre

 

Juni 2020

Eventsommaren i Åre 2020 inleds med St Olavsloppet.  En landsvägsstafett som pågår i 4 dagar längs den natursköna St Olavsleden från Trondheim och till slutmålet Östersund.

Loppet genomförs 2020 för 33.e gången och sträckan springs omvänd väg vartannat år.
Räkna med folkfest längs vägen när populära St Olavsloppet går av stapeln. Läs mer om eventet här: St. Olavsloppet

Åre Extreme Challenge

Juni 2020

Nordens första multisporttävling som har över 20 år på nacken.

Tävlingen går i Åres fantastiska omgivningar och består av paddling, fjällöpning och mountainbike.

Åre Bike Festival

 Juli 2020

Norra Europas största cykelfestival är tillbaka för åttonde gången.

Årets stora cykelvecka går av stapeln i början på Juli 2020. Fullspäckat program med massor med roliga programpunkter för både stora och små, nybörjare och experter.

För fullständigt program se http://arebikefestival.com/

Västgård Game Fair i Kall

Sista helgen i Juli 2020

Lantliv- och vildmarksmässa vid Åreskutan och Kallsjön.

Mässan lägger fokus på lant- och friluftsliv med fiske, jakt, motor, skog och jord och hund och häst. Självklart blir det  hund- och hästuppvisningar, Mini Game-fair för barnen, testa på-möjligheter, mat- och fikaupp-levelser. För mer info och fullständigt program se: http://vastgardgamefair.com/

Fjällmaraton

Slutet på Juli 2020

En hel vecka med fjällupplevelser i södra Årefjällen.

Fjällmaraton arrangerar byarna i Södra Årefjällen tillsammans med Vertex Fjällsportklubb en vecka fylld av fjällupplevelser med fokus på fjäll löpning. Det stora dragplåstret är KIA Fjällmaraton. Veckan i övrigt bjuder på flera löparevent, clinics, seminarier i Trillevallen, underhållning och mycket mer. Mer info, anmälan och fullständigt program för veckan: http://fjallmaraton.se/arefjallen/

Åre Golfvecka

Slutet på Juli 2020

Tävlingar under hela veckan på Åre Golfbana – en av fjällvärldens vackraste.

Tävlingsprogrammet för Åre Golfvecka fylls på allt eftersom, här hittar du programmet för veckan: http://aregolfklubb.com/tavlingskalender/

Åre Höstmarknad

Slutet på September 2020

Hela Åre fylls med utställare och besökare och det skapas en underbar atmosfär med många återseenden, nya möten och handel.

Programutbudet sträcker sig från morgon till kväll med mycket att ta del av och prova på. Åre Höstmarknad arrangeras i de centrala delarna av Åre by, med vissa arenor spridda till Duved, Åre Hembygdsgård m.m.